Verslag van training in Parijs

3 juli 2013

Als eerbetoon aan Minoru Mochizuki was er 18 en 19 mei een memorialstage Aikibudo en Katori in Parijs. De stage werd gegeven door Maitre Alain Floquet (8e dan) en diverse andere hooggegradueerde leraren. Zes leden van Budo Ryu Shizentai uit Maassluis waaronder Paul en Marco, zijn er naar toe gereisd.

 

Zaterdag werd er vanaf 09.00 uur Aikibudo gegeven:  Vanuit diverse aanvallen beginnen met basis verdedigingen en later door naar hogere technieken. Er deden zo’n 100 personen aan mee. Tussen de ochtend en de middag sessie was er een royale lunch met een lopend buffet met heerlijke warme en koude gerechten. Na afloop van de stage werd er een uitgebreide lezing gegeven (helaas in het Frans) over Minoru Mochizuki. Na afloop was er een receptie met lekkere hapjes en drankjes en dat maakte veel goed.

 

Zondag waren we weer om 09.00 uur op de mat en was het tijd voor Katori. Het Bo no kata en het Naginata no kata werd aangeleerd. Later op de dag, na weer zo’n heerlijke lunch, werd de groep gesplitst in de aanwezige Dan- en kyu niveaus en werd er per niveau verder getraind. Ook op deze dag waren er ongeveer 100 personen op de mat.

 

Al met al kijken we terug op 2 zeer interessante trainingsdagen.

 

Paul Schrever