Dangraden voor Gerben, Luyken en Astrid

22 januari 2013

Onder toeziend ook van hun medeleden van de Kobudo-afdeling en een ruime selectie sympathisanten deden Gerben en Luyken examen voor hun eerste dangraad. Astrid ging op voor haar tweede dangraad. De examens werden op 22 januari afgenomen door Stephen Snelders, menkyo mokuroku en sensei van de Katsujinken-dojo in Amsterdam.

Stephen hield voor alle kobudo-leden die avond een workshop met als thema ‘kleven’. Door op deze wijze het zwaard te hanteren hou je meer contact met je tegenstander en voel je als het ware wat deze van plan is. Daardoor kun je beter reageren op acties. Aan het eindvan de avond werden de examens afgenomen door Stephen en Ed.

Gerben, Luyken en Astrid lieten┬ádiverse kata’s zien uit het curriculum van het Katori Shinto Ryu. Dit betrof kata’s met de bokken, maar ook bo, naginata en kodachi. De examinatoren letten daarbij onder andere op hoe de kandidaten omgaan met dojo-etiquette, timing, kamae, zanshin en kime. Uiteraard felicitaties alom nadat Stephen Gerben, Luyken en Astrid hun dangraden had toegekend!